LG Söderberg Fastigheter AB bestämde sig inför förra året att växla upp samarbetet med KIF Örebro. Nu fortsätter det lokala fastighetsbolaget sin satsning på flick- och damfotbollens utveckling genom att ytterligare stärka samarbetet. Det nya partnerskapet sträcker sig över säsongerna 2022 och 2023.

LG Söderberg Fastigheter har stöttat KIF Örebro i flera år. Inför säsongen 2021 vill de ta nästa steg i partnerskapet – och nu tar de ytterligare kliv för säsongerna 2022 och 2023. Med fortsatt exponering på damallsvenska A-lagets matchställ.

– Vi vill verka lokalt för en stärkt idrott, som också är mer jämställd. KIF Örebro har verksamhet från barnsben till elitnivå där de yngsta tjejerna spelar i samma klubb som stjärnorna, vilket är oerhört starkt för en stad som Örebro att ha. Vi vill att Örebro ska fortsätta vara en stark stad att leva och bo i för tjejer som drömmer om en framtid inom fotbollen, genom att stärka vårt samarbete ytterligare bidrar vi till just det, säger Oscar Söderberg, vd på LG Söderberg Fastigheter AB.

Partnerskapet innebär att KIF Örebro kan ta viktiga utvecklingskliv i verksamheten.

– Med LG Söderberg Fastigheters fortsatta stöd kan vi fortsätta utveckla vår verksamhet för att ge tjejer samma förutsättningar som killarna har idag. Vi är en ren flick- och damfotbollsklubb, vilket innebär att 100 procent av satsningen på oss går direkt till tjejers möjligheter inom fotbollen. Ska de ha en chans att tro på sin fotbollsdröm behöver näringslivet vara med och bana väg. Exakt det gör LG Söderberg Fastigheter, säger Johan Gabrielsson Jonsson, klubbchef i KIF Örebro.

LG Söderberg Fastigheter AB är ett lokalt familjeföretag som startades 1987 av Lars-Göran Söderberg. De äger, utvecklar, förvaltar och bygger bostäder och kommersiella lokaler i Örebro. Idag har de drygt 900 hyreslägenheter samt 70 000 m² kontor, industri, lager och butik i Örebro. De har även 326 hyresbostäder under produktion i Örebro. Nu är de med och tar ett stort ansvar för den lokala damfotbollen genom det utökade samarbetet med KIF Örebro. Läs mer på